DUŠAN DIM

Rdeča mesečina

Cankarjeva založba, 2008 Ljubljana

»Ivo. Hotela sem, da veš ... Kljub tistemu. V torek ponoči je Milana povozil vlak.«

Besede, zaradi katerih se cinični oglaševalski ekspert Ivo Černigoj, 36, vrne v mesto, kjer sta s pokojnim Milanom skupaj odraščala, skupaj odkrivala košarkarske trike, si skupaj v najstniški vročici kristalno jasno predstavljala scenarije drugačne prihodnosti. Kjer sta skupaj ...

Od takrat so minila leta. Leta bežanja. Bežanja od stika, prijateljstva, resnice. In zdaj je Ivo pripravljen zbežati še enkrat. Dokler ne zagleda oči ženske, ki jo je ljubil. Ostane v mestu in kmalu spozna, da njegova navzočnost nekatere preveč vznemirja. Med kopanjem po skritih poglavjih svoje in prijateljeve preteklosti se Ivo znajde v vrtincu lokalne gospodarsko-politične vojne.

Kako najti resnico v mestu, kjer se vsi poznajo? Resnico v mestu, kjer se za vsakimi odprtimi vrati skrivajo še ena, zaklenjena in zapečatena? Resnico v mestu, ki si ga prehodil tisočkrat, zdaj pa ga ne prepoznaš več?

 

Naslov

Rdeča mesečina
Založba Cankarjeva založba, Mladinska knjiga, Ljubljana
Urednik Zdravko Duša
Letnica izzida 2008
Strani 344
Vezava trda
ISBN 978-961-231-626-6
Cobiss.SI-ID 240317696

Ta spletna stran uporablja piškotke. Piškotki se uporabljajo, da bi vam bila omogočena nemotena in prijetna uporabniška izkušnja. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov na spletni strani www.dusandim.com.