DUŠAN DIM

Oprostite, vaše življenje ne obstaja

Cankarjeva založba, Mladinska knjiga, Ljubljana 2011

Kaj naredite, ko potihne Elvisova muzika in vam prijazni glas zašepeta: 'Oprostite, vaše življenje ne obstaja.'?

Znanstveno-fantastična pripoved o možnostih avtonomnega odločanja v svetu, kjer je tehnologija postala človekov najzvestejši spremljevalec. Dobesedno. Vsi člani skupnosti imajo televizorje, procesorje in snemalne naprave vgrajene kar pod kožo. Dobra novica za vse, ki izgubljajo bančne kartice? Drži. Še več: dobra novica za vse, ki želijo živeti večno. Toda precej slaba novica za tistega, ki želi zadržati skrivnost. naprimer za nepoboljšljivega Elvisovega častilca, ki ga sredi noči prebudi klic ženske ... izklopljene ženske. Neveljavne ženske.


Preberite odlomek

Oprostite, vaše življenje ne obstaja na www.emka.si


Jure Longyka – radijski voditelj, avtor in urednik– je knjigo opisal takole: »... Zelo sem se zabaval pri vseh referencah, ki so bodisi v jeziku ali v navajanju konkretnih dejstev (ali delov mita, niti ni pomembno) o rokenrolu. Kmalu sem si jih začel označevati ... Antiutopija, ki se spočetka bere kot slogovno sila duhovita alegorija sveta, v katerem se za človekov jaz pulita marketing in ideologija. Le da sta tu že zdavnaj pogruntala, da sta najbolj učinkovita, če nastopata skupaj. In ravno ko se bralec sprijazni s tem, da se bo v tem koordinatnem sistemu zgodba verjetno tudi razpletla, se vanjo vmeša rokenrol. Pravi rokenrol."
Naslov Oprostite, vaše življenje ne obstaja
Založba Cankarjeva založba, Mladinska knjiga Ljubljana
Urednik Zdravko Duša
Letnica izzida 2011
Strani 332
Vezava Trde platnice
ISBN 978-961-231-831-4
Cobiss.SI-ID

821.163.6-311.2

Ta spletna stran uporablja piškotke. Piškotki se uporabljajo, da bi vam bila omogočena nemotena in prijetna uporabniška izkušnja. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov na spletni strani www.dusandim.com.