O avtorju

Dušan Dim se je rodil 1972. Otroštvo in najstniška leta je preživel v Velenju, kjer je v mladinskem klubu Stiskarna vrtel muziko in organiziral rokenrol koncerte. V 90ih je doštudiral v Ljubljani, kjer še vedno živi in bere in piše. Včasih se prepira. Posebej vneto s tistimi, ki se ne strinjajo z njegovimi unikatnimi pogledi na nogometno igro. Ne vrti več muzike v klubih, a še vedno z alkimistično predanostjo išče Tisti skrivnostni vrstni red komadov, ob katerem se poslušalci spremenijo v ptice.
 
Njegova sploh prva objava kakršnegakoli besedila je prvenec Distorzija. Pripoved o odraščanju z električno kitaro so najprej opazili mladi bralci. Spletnim odzivom je 2006. sledila nagrada večernica za najboljše mladinsko delo v Sloveniji. Knjiga je bila dvakrat ponatisnjena, po njej pa so posneli istoimenski celovečerni film.
2008. je pri Cankarjevi založbi izšel njegov triler Rdeča mesečina. Za roman o iskanju resnice v mestu, kjer se vsi poznajo, kjer preteklost preži za vsakim vogalom, je avtor prejel nominacijo med deseterico za nagrado kresnik.  
Avtorjev tretji roman Oprostite, vaše življenje ne obstaja je znanstveno/fantastična pripoved, v katerem se pred bralcem razgrne svet, v katerem so skrivnosti prepovedane, naključja pa nemogoča. S tretjo knjigo je Dušan Dim tako vstopil že v tretji žanr – mogoče celo trikrat tretji. Ob tem pravi: »Žanri so perspektiva. Metafora, ki s svojo poetičnostjo oplaja izpoved. Trije romani so zato nekako sklenjeni v trilogijo -  mogoče neobičajno, a vendarle trilogijo. Prepričan sem, da bodo zvesti bralci to zaštekali.«

Ta spletna stran uporablja piškotke. Piškotki se uporabljajo, da bi vam bila omogočena nemotena in prijetna uporabniška izkušnja. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov na spletni strani www.dusandim.com.