Arhiv novic 2009

December 2009
In vendar gre Distorzija tudi v Kino(dvor)
 
V januarju bo film Distorzija večkrat predvajan v ljubljanskem Kinodvoru. Datumi in informacije sledijo. Tukaj pa najdete še blogersko poročilo s filmskega festivala v Portorožu. Vključena je tudi ocena Distorzije. 

In še: Ste kaj pomislili na to, da bi spustili žaluzije, zlezli pod odejo in zgrabili knjigo, ki ponuja srhljiv pogled na poplave in preteklost in praznike?

13. november 2009

Ocene filma Distorzija
 
Takole so film ocenili v časopisih in revijah, starih medijih pač: 

Uroš Smasek - Večer, 5. 11. 2009
Denis Valič - Ekran, oktober 2009
Ženja Leiler - Delo, 13. 11. 2009

3. november 2009
Predpremiera Distorzije v Kinodvoru 

Streljaj od železniške postaje - v skoraj polnem Kinodvoru - so danes predpremierno zavrteli Distorzijo. Po projekciji se je predstavila filmska ekipa: mladi igralci in za vedno mladi ostali. Publika je prispevala daljši aplavz. 

Na Siolu najdete poročilo, spisano v STA.

1. november 2009
Film Distorzija v Ekranu
 
Predstavitev filma Distorzija v oktobrskem Ekranu. Citat: "... Hočevarjeva Distorzija s svojo domišljeno in dodelano podobo preseneti in povsem mirno jo lahko postavimo ob bok ameriških neodvisnim najstniškim filmom oziroma t.i. high school movies."

1. november 2009
Film Distorzija na TV SLO

Distorzija na TV SLO 1, v sredo, 11. novembra ob 20.05.
(Ligo prvakov bodo na nekem drugem kanalu odigrali ob nekem drugem terminu)

Na prejetem sporočilu piše še tole:
Nared neki!
(Stavek, s katerim režiser Miha Hočevar nagovarja mlade)

"Takšne tišine pa že dolgo ne"
(Učiteljica celjske srednje šole med predvajanjem filma dijakom)

9. oktober 2009
Premiera filma Distorzija 
Na filmskem festivalu v Portorožu je po dolgem čakanju premiero doživel film Distorzija. Nekaj osnovnih podatkov najdete na festivalskih spletnih straneh.  
Večerov novinar Uroš Smasek je po ogledu zapisal takole:"Škoda je po kar nekaj mnenjih bilo, da na FSF niso več podelili nagrade občinstva, saj bi jo lahko sicer zanesljivo osvojila res posrečena, tako mladini kot odraslim namenjena Hočevarjeva Distorzija. Sodeč po ogledu pa je škoda tudi, da Distorzija najverjetneje ostaja "samo" televizijska, saj bi po mnogih mnenjih pritegnila nadpovprečno veliko občinstva v kino, a kaj ko ji zaenkrat ni bilo odobreno nacionalno sofinanciranje povečave na kinematografski format."Uroš Smasek, Večer, 5. 10. 2009

17. junij 2009
Rdeča mesečina in Primorci, ki berejo
»Rdeča mesečina« je uvrščena v projekt Primorci beremo. Na uradni spletni strani najdete več informacij o 'največjem projektu za spodbujanje bralne kulture odraslih v Sloveniji doslej'. Vidnih je tudi nekaj kadrov naslovnice z žerjavi.

25. maj 2009
Didžej D.D. je za vse goste danes izbral hit komad:
http://www.youtube.com/watch?v=uYNZzexeQW4
Zabranjeno pušenje. Dovoljeno žvižganje in glasno poslušanje.

22. maj 2009
Srečanje z učenci OŠ Milana Šušteršiča v Ljubljani.
Pogovor o nastajanju knjig, ustvarjanju, drugem. V okviru projekta Pomladni dan, ki je letos pretežno namenjen inovativnosti in ustvarjalnosti. Dušan Dim bo po dolgih letih spet prestopil prag osnovne šole: in tako bo to zanj skoraj še enkrat prvi šolski dan. Brrr.

6. april 2009
Predstavitev Rdeče mesečine v Velenju
Kdaj: Četrtek, 23.4.2009 ob 19:19:00
Kje: Študijska čitalnica. Mestna knjižnica Velenje, Velenje.

Neke vrste povratek domov. Dušan Dim bo prvič v živo spregovoril o romanu Rdeča mesečina.
Šov program vodi Peter Groznik Peč, za izvennogometno teoretsko podlago skrbi Silvo Grmovšek.

Pogovorili se bomo tudi o Distorziji in istoimenskem filmu, ki čaka na predvajanje, pogledali na mesto Velenje skozi gastarbajtrske oči, Dušan Dim pa bo prebral nekaj odlomkov iz obeh objavljenih del. Tudi odgovori na morebitna vprašanja morebitnih obiskovalcev.

Vabljeni!

2. februar 2009
Rdečo mesečino je v današnjem Večeru (rubrika Čitalnica) recenzirala Petra Vidali. 

9. januar 2009
Delov novinar Dejan Vodovnik je v sredinih Književnih listih ocenil Rdečo mesečino. Naslov je "Nostalgija v sedanjosti", izrezan citat: "In tisti, ki bo pričujoči roman vzel v roke, ga prebral, bo na koncu - v to sem prepričan - za trenutek postal, se zamislil in rekel sam pri sebi: 'Hudiča, ali mi niso o podobnih spletkah pripovedovali pred dnevi?' ... Začel se bo pravzaprav zavedati današnjega dne."
Kopija bo kmalu dodana v arhiv recenzij, kjer že najdete recenzijo iz Mladine.

8. januar 2009
Za ljubitelje številk. Lani so SLO knjižnice bralcem posodile 1610 izvodov Distorzije. Knjižnice so pred koncem leta na police začele uvrščati tudi Rdečo mesečino (izposoja v novembru, decembru: 183 izvodov).

Ta spletna stran uporablja piškotke. Piškotki se uporabljajo, da bi vam bila omogočena nemotena in prijetna uporabniška izkušnja. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov na spletni strani www.dusandim.com.