Arhiv novic 2008

3. december 2008
Tako. Pa so se vrnili. Piksi, Sani in ostali. Samo za obiskovalce te spletne strani. Samo v eni epizodi, povezani s tekmovanjem za Cankarjevo priznanje. Najdete jih TU. oz. na povezavi OSTALA BESEDILA (v menuju levo). 

1. december 2008
Bralke in bralci, za hip odložite knjige in miške. Skrivnost naj ostane med nami. Šušlja se naslednje: Piksi, Sani in ostali se vračajo. Že to sredo. Samo v eni epizodi in samo za obiskovalce te spletne strani. Ostanite na zvezi za več informacij.

29. november 2008
Dolgcajt je nova mladinska oddaja, ki jo najdete na nacionalkinem drugem programu. Ta samooklicana "najbolj dolgocajtna kulturna oddaja vseh časov" (pozor! konkurenca je huda) ima svojo spletno stran dolgsajt.si, na kateri vas vabijo, da postanete ocenjevalec knjig, cedejev, filmov in podobne kulturne krame. Tokrat lahko ocenjujete tudi Distorzijo in Rdečo mesečino. 

Če smo že pri ocenah in recenzijah, pa še nekaj: povezava na intervju s carjem nedistancirane in hudičevo duhovite rokenrol kritike Lesterjem Bangsom. In tukaj je še recenzija njegove biografije z Rock obrobja.

19. november 2008

Ko pride november, se nenadoma vse zdi zamotano. Čas je za jesensko zdravilo. Reče se mu R.A.M.O.N.E.S. In ko ga zaužijete, še eno žličko: R.A.M.O.N.E.S. In še eno: R.A.M.O.N.E.S. Tako. Je zdaj okej?

18. november 2008
Med ČLANKI IN RECENZIJAMI lahko odslej najdete tudi kritiko Distorzije, objavljeno v lanskoletni Sodobnosti - reviji za književnost in kulturo. 
Mhm. Je skupaj z Distorzijo res omenjen Upornik brez razloga (po izboru Dušana Dima eden od desetih filmov vseh časov)?

17. november 2008
Dušan Dim zavzema nekaj malega prostora tudi v Cobissu, "virtualni knjižnici Slovenije".

15. november 2008
Rdečo mesečino je v novembrski Bukli predstavil Samo Rugelj.

6. november 2008
Cankarjeva založba je poskrbela za ponatis dodatnih izvodov Distorzije. Nakup je od danes možen v spletni knjigarni emka.si.

4. november 2008
Tiskovna konferenca, na kateri bo prvič uradno predstavljena Rdeča mesečina.
Kdaj? V torek, 4. novembra 2008, ob 11. uri.
Kje? V Jazz klubu Gajo na Beethovnovi 8, Ljubljana.
Med drugimi izdajami Cankarjeve založbe bo na tiskovni konferenci predstavljena nova knjiga Dušana Dima.Gradivo s tiskovne konference je dosegljivo tudi na spletni strani.

25. oktober 2008
Ponatis Distorzije. Založba predvideva, da se bo 500 svežih izvodov do knjigarn prikradlo po 10. novembru. Še pred tem bo knjiga spet na voljo tudi v spletni knjigarni EMKA (predvidoma 6. novembra).

17. oktober 2008
V ljubljanski knjigarni Konzorcij so prejeli prve izvode Rdeče mesečine.
Knjigo že lahko naročite v spletni knjigarni Emka.

13. oktober 2008
Distorzija je razprodana. Vendar: s strani založbe je pravkar prišla uradna novica, da bo Distorzija v kratkem ponatisnjena. Več v naslednjih dneh.

10.oktober 2008
Distorzija je spet na zalogi. Založba je danes zagotovila dodatne izvode knjige, ki so dosegljivi na spletni strani EMKA.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Piškotki se uporabljajo, da bi vam bila omogočena nemotena in prijetna uporabniška izkušnja. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov na spletni strani www.dusandim.com.