DUŠAN DIM

Distorzija

Cankarjeva založba, Ljubljana, 2005

Distorzija je groba, a poetična, rock'n'roll zgodba o življenju sodobnih najstnikov v Ljubljani. Zaznamujejo jo: pospešen ritem, revolveraški dialogi in prepletanje tragičnih s komičnimi elementi.

Glavni junak je Piksi, petnajstletni ljubljanski gimnazijec, ki skupaj s prijatelji skuša ubiti dolgcajt z vsemi sredstvi. Nekega neskončno dolgočasnega počitniškega dopoldneva se z liftom spusti v klet, kjer po naključju odkrije vse, kar je za seboj pustil izgubljeni brat: kratko pismo in obtolčeno škatlo s kasetami. Vsebina spremeni njegovo življenje.

Zapre se v svojo sobo, kjer tri dni in tri noči kot v transu posluša posnetke s kaset. Četrtega večera ugasne kasetofon in si natakne allstarke. Zdaj ve, kaj hoče: imeti svoj divji, učinkovit, preprost punk rock bend ...

 

Naslov

Distorzija
Založba Cankarjeva založba, Ljubljana
Zbirka Najst
Urednik Zdravko Duša
Letnica izzida 2005
Strani 317
Maja 2007 je izšla posebna izdaja Distorzije, namenjena "Zlatim bralcem", bralcem, ki so vseh 8/9 let brali za bralno značko. Za to priložnost je bila spremenjena naslovnica in nekoliko spremenjen format (in s tem obseg: tokrat 253 str). Izdaja ni bila dosegljiva v prosti prodaji.

Izdaja Posebna
Založba Društvo Bralna značka Slovenije - ZPMS, 2007 (Ljubljana : Schwarz).
Strani 253 (24cm)
Zbirka Zlata bralka, zlati bralec
Cobiss.SI-ID 232223488

Ta spletna stran uporablja piškotke. Piškotki se uporabljajo, da bi vam bila omogočena nemotena in prijetna uporabniška izkušnja. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov na spletni strani www.dusandim.com.